História značky Puma

V roku 1924 sa v Nemecku začal po prvej svetovej vojne obnovovať a rozvíjať obuvnícky priemysel. Ich súčasťou sa stala spoločnosť dvoch bratov Adolfa a Rudolfa Dasslerových.

Firma dostala názov Gebrüder Dassler Schuhfabrik (obuvná továreň bratov Dasslerovcov). Tímová práca bratov Dasslerovcov trvala 20 rokov, do tej doby než sa medzi nimi objavili nezhody. Každý mal iné vízie o budúcnosti spoločnosti a tak sa rozhodli ísť každý vlastnou cestou. Adolf sa rozhodol, že jeho firma bude prosperovať pod názvom Adidas a Rudolf si vybral svoj prvý názov pre firmu Ruda. Avšak tento názov sa mu nepáčil, preto firmu v blízkej dobe premenoval na Puma. Tým sa rozbehla obrovská sieť obchodov, ktoré začali predávať dodnes známe topánky Puma.

Rudolf Dassler začal ako svoj prvý model obuvi vyrábať topánky s názvom Puma Atom. Boli to prvé kopačky tejto značky a futbalové tímy sa začali o kvalitné športové topánky zaujímať. Tým sa rozbehol ekonomický vzrast spoločnosti. Dodnes patrí topánky Puma k najžiadanejším a zároveň k najpredávanejšej športovej obuvi na celom svete. Topánky sú navrhnuté tak aby poskytovali kvalitu a pohodlie s dôrazom na dizajn a použiteľnosť. V dnešnej dobe sa Puma neobmedzuje iba na topánky, ale vyrába aj rôzne oblečenie a doplnky pre športovcov.