Puma a vrcholový šport

Puma tenisky sú už dnes legendárne. Aj najväčší ignoranti o tejto značke už aspoň niečo počuli. Puma je značka športová, preto už od svojich začiatkov bola zameraná na topánky určené na šport. Úplne prvý pár obuvi, ktorá vznikla pod značkou Puma, sú futbalové kopačky Puma Atom. Už v roku 1952 získava Josef Barthel v teniskách tejto značky zlatú medailu na olympijských hrách v Helsinkách a tým vyhráva aj prvé zlato pre Pumu. Heinz Fütterer má na nohách obuv Puma, keď v roku 1954 vytvára nový svetový rekord v šprinte na 100 metrov.

Značku Puma na čele s Rudolfom Dasslerom stíha v oblasti športovej obuvi jeden úspech za druhým. Stáva sa prvou firmou, ktorá používa pri výrobe obuvi moderné technológie vulkanizácie. Jeden z najslávnejších futbalistov na svete Pelé sa v roku 1962 stáva už druhýkrát majstrom sveta. Na nohách má (ako inak) kopačky Puma.

Puma a úspechy vo všetkých športových oblastiach sú nerozlučne prepojené. Martina Navrátilová v osemdesiatych rokoch vyhráva Wimbledon v teniskách značky Puma. V roku 1997 Puma predstavuje prvú futbalovú kopačku s tlmiacou technológiou bez podošvy.

Už o rok neskôr práve táto značka začína spolupracovať s módnymi návrhármi a ako prvá spája šport a módu v jedno.

V dnešnej dobe športovú obuv značky Puma nosia ako svetoví športovci, tak aj tí, ktorí šport prevádzkujú vo svojom voľnom čase, alebo im len jednoducho záleží na pohodlí a kvalite.